Σερραίοι συγγραφείς

Μέλλιου Σόφη Τούλα

Η Τούλα Σόφη-Μέλλιου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Με την ιδιότητα της Κοινωνικής Λειτουργού, διορίστηκε στην διέυθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Σερρών, απ? όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Ατομο ανήσυχο, δυναμικό και δημιουργικό, είναι πάντοτε παρούσα στα τεκταινόμενα της πόλης των Σερρών. Σημαντική υπήρξε η προσφορά της στο κίνημα Ειρήνης. Το ίδιο σημαντική και η προσφορά της στο χώρο της πολιτιστικής κίνησης. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται με την λογοτεχνία.

Έχει εκδώσει έξι βιβλία:

1. Το ιχθυοτροφείο του Κωστή (μυθιστόρημα), 1984

2. Μια ρωγμή στον τοίχο (διηγήματα), 1998

3. Μια ουλή στον κρόταφο (μυθιστόρημα), 2000

4. Δύο θεατρικά έργα: Μανθέας, Αερόπη (θέατρο), 2000

5. Ο Παπαδιαμάντης και το έργο του (ολιγοσέλιδη μελέτη), 2001

6. Το θέατρο στις Σέρρες (Κριτική), 2002

Είναι έτοιμα προς έκδοση.

1. Ο παππούς και το καπέλο του (παραμύθια)

2. Θεατρικοί μονόλογοι

3. Θέατρο, σε ποιητικό λόγο, άτιτλο ακόμα.


Για τα δύο θεατρικά της έργα, 1) «Μανθέας 2) Αερόπη» τιμήθηκε με το Δεύτερο Βραβείο, από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.
Η ίδια Εταιρεία, την τίμησε με έπαινο για το μυθιστόρημα « Μια ουλή στον κρόταφο». Το 1998 της απονέμεται το πρώτο βραβείο, για το ανέκδοτο διήγημά της, «Ασπρόμαυρες εικόνες», στον διαγωνισμό, νεοελληνικού διηγήματος, του Πνευματικού Πρακτορείου - CULTURAL AGENCY - Γιοχάννεσμπουργκ. Για όλα της τα έργα, έλαβε άριστες κριτικές από λογοτεχνικά περιοδικά και λογοτέχνες.
Η Τούλα Σόφη Μέλλιου, είναι ιδρυτικό μέλος της «Ενωσης Συγγραφέων Νομού Σερρών». Συνεργάτης της Τοπικής εφημερίδας « Παρατηρητής» και ιδρυτικό μέλος του φιλοζωϊκού ομίλου Σερρών.

Λίστα όλων των συγγραφέων