1 Ιουλίου, 10:00-12:00 το πρωί - Π(ει)ράματα και θάματα

Το πρωί της 1ης Ιουλίου η ημέρα είχε έναν αέρα μυστηρίου. Και οι 22 νόμιζαν ότι στην παιδική βιβλιοθήκη θα άρχιζαν τα πειράματα, τα απλά τα τυπικά του σχολείου...ξέρετε.
Ο κ. Σωτήρης όμως από την αρχή μας το ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο να κάνουμε "μαγικά" σαν αυτά που κάνουν κάποιοι και καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν και να βγάλουν και λεφτά! Βρε λες; Είναι και δύσκολοι καιροί....να το κάναμε επάγγελμα; Θα σκέφτηκαν κάποιοι και ξεκίνησαν... Το φως, το χρώμα, οι οφθαλμαπάτες, πρίσματα, διαθλάσεις, λέιζερ, ενέργεια... μαγεία. Ξεχάσαμε προς στιγμήν το ενδεχόμενο καριέρας και περάσαμε 2 ώρες δημιουργικής μαγείας ή μαγικής δημιουργικότητας, όπως θέλετε πείτε το.
Ευχαριστούμε τον κ. Σωτήρη Μανδηλιώτη από το ΕΚΦΕ Σερρών (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών), για τα "μυστικά" που μοιράστηκε μαζί μας, τον κ. Απόστολο Βεράνη, για το κέφι, τη βοήθεια και το χαμόγελο και τις κυρίες της παρέας που προσφέρθηκαν εθελοντικά να μας καθοδηγήσουν σε κάθε πείραμα και μαζί μας να ανακαλύψουν τη μαγεία που μας περιβάλλει!

 
Φωτογραφίες