Συγγραφέας του μήνα

Εύη Λαμπροπούλου

Η Εύη Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Καβάλα και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στην Αγγλία. Έχει γράψει για λεξοτανίλ, τεχνολογία, τουαλέτες, έρωτα, άγχος, θάνατο, φροϋδική ψυχανάλυση, μπιχεβιοριστική ψυχοθεραπεία, αϋπνία, σεξ, γιαγιάδες, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, βουλιμία, εμμονές, τη δεκαετία του ενενήντα, την παρούσα δεκαετία, την μοναξιά, την αστική ζωή, τους μετανάστες, τα φεστιβάλ και τα μανταρίνια. Κείμενα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Να ένα Μήλο, Κοντέινερ, Κλικ, Όζον, ‘Μαξ, LIFO, Athens Voice, Υστερόγραφο Φιλελεύθερου, Μετρόπολις και Φανζείν. Για δύο χρόνια αρθρογραφούσε για βιβλία στα ΝΕΑ.
Το πρώτο της διήγημα βραβεύτηκε (Ετήσιος διαγωνισμός Θεσ/νίκης). Το 1999 πήρε το β΄ βραβείο διηγήματος στον διαγωνισμό Καστανιώτη-ELLE. Το 2000 την υποτροφία Χέρμαν Κέστεν. Το πρώτο της μυθιστόρημα,«Χάπι Λου»,το έγραψε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από κόμικς αποστηθίζει Γκοσινί και Αλτάν - και όχι Μίκυ Μάους όπως η ηρωίδα του «Σχεδόν Σούπερ». Όπως η ηρωίδα του «Όλα τα μήλα», είναι αποφασιστικά αναποφάσιστη. Περισσότερα στο www.evi-labropoulou.comwww.evi-labropoulou.com

hypersuper.wordpress.com


Βιβλιογραφία

«Όλα τα μήλα», μυθιστόρημα, (Κέδρος 2009)

«Σχεδόν σούπερ», μυθιστόρημα, (Κέδρος 2005)

«χάπι Λου», μυθιστόρημα, (Οξύ 2001 και Κέδρος 2007)

«Ονόματα», Ανθολογία. (Κέδρος 2008) Συμμετοχή με το διήγημα «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Η ΣΚΟΝΗ»: μια μέρα στη ζωή της AMY WINEHOUSE.

«Συνταξιδιώτες», (Fnac 2005) η Ευγενία Φακίνου επιλέγει αποσπάσματα από ταλαντούχους συγγραφείς.
One night stand, διήγημα στην ανθολογία «Ιl vicino di casa – Racconti greci contemporanei» που κυκλοφορεί στην Ιταλία (Εκδ. Emmeti, Σεπτέμβριος 2011) σε επιμέλεια του Maurizio De Rosa.


Λίστα όλων των Συγγραφέων